september 2, 2020

3 days of design

3 days of design!

– det gør vi da bare til en: kunst, møbler, m.m. Festival. 

Vi vil fejre de ting, der omgiver os. Ikke luften, det ville være alt for banalt. Nej vi vil fejre kunst og design og vil vise hvordan disse to umage slægtninge kan sameksistere, endda side om side. 

Selvfølgelig er Kloge Kusine Kunst den lidt smartere, hende som menneskeheden henvender sig til, når vi ikke har en anelse om, hvem vi er og hvor vi skal hen. Men det betyder ikke, at Funktionelle Fætter Design fortjener at blive latterliggjort for at være så skide praktisk og behagelig – og det er jo ikke hans skyld, at han har sådan en fin sans for tidens modemæssige tendenser. Og desuden kan Funktionelle Fætter Design sagtens være Funky og han er da også fuld ud i stand til at fremstille noget totalt uforståeligt. Men hermed en tommelfingerregel i den amerikanske billedkunstner, Richard Artschwager ord: “If you sit on it, it’s a chair. If you walk around it and look at it, it is a sculpture”. 

Pointen er, at god kunst OG gode møbler spiller centrale roller i det vi kalder: ”Vores Kultur”, og derfor har begge formater masser af museer dedikeret til deres specifikke og varierende udtryk. Nu kunne man argumentere for, at kunsten skaber kultur og design eller møbler afspejler kultur. Men det er slet ikke det væsentlige lige nu. Det vigtige her er, at de 2 endelig taler sammen. Og dét kræver så en festival. 

Vi har fundet noget intelligent og fordrende samtidskunst skabt af Evren Tekinoktay og Ryan McGinley. Josephine Malling har farvesat og møbleret med nogle smukke borde, stole og sofaer fra Million, der som altid er elegantklassisk klog-kvalitet. Der vil også være nogle fantastiske og skulpturelle Moby Lamper skabt af Birgitte og Jonas (her kan man selv tænde og slukke for diskussionen omkring kunst og design). Og Rebecca Elbek vil vise sine smykker og hun og Andrea og Julie fra Reflections Copenhagen vil vise deres helt nyudviklede og total magiske smykke montre, der giver smykkerne en aktiv og kunstnerisk tilstedeværelse i hjemmet, når smykket ikke er ”på”.  

Der bliver gang i den. Så kig forbi Store Kongensgade 118, hvor du både kan gå rundt og sidde ned og føle dig som en del af en virkelig lækker og begavet kontekst – det som de mere elitære kalder en ”let fordøjelig oplevelseskultur.”  

Vi ønsker ikke kun, at kunst og design skal eksistere sammen. Vi vil have dem til at leve lykkeligt. Faktisk vil vi gerne have, at folk siger: “Se, det er et fantastisk stykke møbel. Og det passer bare helt perfekt sammen med det der utroligt intelligente kunstfoto af en penis. Skat… skal vi prøve den kombi derhjemme? ”

Kærlig hilsen

Collaborations