Nuværende udstilling

Andy Woll | Sarah Miska

Sign of Equestrian, CCA Mallorca

15. juli - 22. oktober 2023

Centre for Contemporary Art (CCA) Andratx på Mallorca, Spanien er glade for at kunne præsentere Sign of Equestrian, en udstilling med tegninger af Sarah Miska og malerier af Andy Woll, som vil være tilgængelige fra den 14. juli til den 22. oktober 2023.

Kunstnerne, som begge bor og arbejder i Los Angeles, Californien, gør heste til deres primære motiv – med markant forskellig effekt.

Miska fokuserer på kulturen omkring hestevæddeløb. Hun arbejder ud fra fotografier for at gengive de fine detaljer vedrørende dyrene, deres ryttere og tilknyttede udsmykninger: Jockey-silke, ridebukser, hesteblindskærme og hjelme optræder alle i hendes kompositioner. Kunstneren fanger disse elementer i sine komplekse pen- og blæktegninger, som viser omhyggelige krydsstregninger og en dygtig anvendelse af lys og skygge.

Værkernes tilsyneladende tekstur og materiale giver dem en tidløs kvalitet; de vækker samtidig mindelser om billedbogsillustrationer og moderne medier. Metaforen opstår hurtigt, da Miskas omhyggeligt udførte, rene overflader giver plads til billeder, der antyder snavs og erotiske energier forbundet med hestesporten.

Gennem hele sin karriere har Woll malet det samme emne igen og igen. Hans brede, teksturerede penselstrøg lægger vægt på hukommelse, taktilitet og gentagelse frem for fotorealistisk lighed. Diego Velázquez’ berømte maleri Las Meninas (1656) og Mount Wilson i Californien har begge været stor inspiration for Woll.

Når Woll ikke er i sit atelier, passer kunstneren heste og deltager i stævner som springrytter. Hans omsorg for sine egne dyr afspejler sig på lærrederne, hvor han maler den ene hest efter den anden i nuancer fra kastanjebrun til mættet rød. Nogle gange tilføjer Woll en skygge eller en baggrund med to toner. Disse individuelle elementer er dog underordnet kunstnerens større projekt: Han arbejder alla prima, idet han lægger en penselstrøg efter den anden, et lærred efter det næste, for at finde uendelig variation i en simpel, velkendt form.

Mens Miska og Woll arbejder med hestekulturen fra forskellige perspektiver, antyder deres sammenkoblede værker et levende nyt territorium for et gammelt, muddret tema.
For yderligere spørgsmål

Tania Asbæk
Tlf.: 5180 8054
tania@collaborations.dk

Store Kongensgade 118 · 1264 København K

Åben for besøg: Onsdag - Fredag 12 -18 · Lørdag 11 - 16

+45 5180 8054

tania@collaborations.dk