Tidligere udstilling

Evren Tekinoktay

MOTH

7. december - 20. januar 2024

Vi er stolte over at kunne præsentere “MOTH”, en soloudstilling af Evren Tekinoktay (født 1972).

Udstillingen hedder MOTH. Det betyder både natsværmer, og det betyder møl. En natsværmer er mystisk og dragende i sin dystre skønhed. Og møl, de har det med at lave
huller i vores tøj. Eller mere præcist, deres larver laver huller. Men med møl, som i livet, så er virkeligheden lidt mere nuanceret end som så. For de larver, der laver silke, tilhører også familien af møl. Sådan er der jo så meget. Og især når vi taler om det, der er smukt, så er tingene sjældent ligetil; eller som minimum nuancerede.

‘Pænt’ er en subjektiv og midlertidig størrelse. Pænhed er flygtig. Men skønhed er nok noget andet.

Evren Tekinoktay arbejder med skønhed, som ingen anden kan; fordi Evren er følsom over for skønhed. Hun har altid følt og fulgt det smukke, selv da det ikke var populært.

Det behøver ikke være så kompliceret. Det er som om, man i kunstkritik ikke taler om skønhed mere. Det er som om, det er demodé – ikke moderne. Men er det skønne ikke snarere noget, der er evigt?

I MOTH trækker Evren konkret på minder fra barndommen. Hun opdagede en boks med både pupper og levende silkeorme hos sin mormor. Og her så hun hele idéen om skønheden i livet udspille sig. Udstillingen forener kunst og erindringer fra barndommens magi, udforsker de delikate møder mellem insekter og silkens subtile raffinement. Det er både dragende men også lidt uhyggeligt.

Disse kunstværker væver fortidens minder og nattens skrøbelige skønhed sammen, og skaber et visuelt narrativ, der inviterer beskueren til at reflektere over livet og dets skrøbelige og lunefulde skønhed.

Det er slet ikke så subjektivt endda.
For yderligere spørgsmål

Tania Asbæk
Tlf.: 5180 8054
tania@collaborations.dk

Store Kongensgade 118 · 1264 København K

Åben for besøg: Onsdag - Fredag 12 -18 · Lørdag 11 - 16

+45 5180 8054

tania@collaborations.dk