Tidligere udstilling

Evren Tekinoktay

Vintermusik

28. maj - 10. juli 2021

Her er 7 nye malerier af Evren Tekinoktay. Helt klassiske malerier, lavet fuldstændig anderledes. De er malet spejlvendt og på plexiglas. På den måde bliver du præsenteret for dét, der traditionelt kunne kaldes “bagsiden”. Den glatte bagside, hvor strøg og tekstur og distraktioner er fjernet fra din oplevelse. Du står 100% efterladt med farverne og formerne  – og det er mere end nok til at skabe nye teksturer og dynamikker. 

Det hele fremstår kontrolleret, men det er det nu ikke. Tværtimod. Et lærred kan man blive ved med at rette i. På plexiglas er der konsekvenser ved dit valg, da det ikke kan laves om. Man kan ikke snyde. Er det på pladen, så er det på pladen. Derfor er det helt fair at sige, at de her værker er tættere på skitsen og dermed på den oprindelige tanke. Stramt/vilkårligt. Vildt indeni og kontrolleret udenpå. Sådan er Evren også. 

Du står altså efterladt i et ret autentisk øjeblik for kunstneren. Og nu og herfra er det op til dig – naturligvis. Alligevel vil vi gerne bede om et stykke af din tid til at gå på oplevelse i Evrens ydre og indre omgivelser, hvor figurer og mønstre får plads og slår nogle fortællinger an i landskaber med åbne vidder, klare former og Evrens særlige farvenuancer. Det giver god mening at lede i et liv, der leves lidt spejlvendt. For det er også dit liv. 

Det er personlige historier for Evren. Og dermed vil de læses og opleves helt personligt, for den der kigger ind i dem. Det er hverdagens eventyr fra en vinter, vi var fælles om. Anderledes og fremmed, ladet med begrænsninger og nye muligheder. Vi fandt vejen igennem en længsel og kunne bruge minder til at nå frem. Intet minde for lille. Intet minde for stort. Minder uden ejerskab og til fælles forbrug. Pludselig kunne vi huske steder, vi aldrig har været før, mennesker vi aldrig har mødt, og musik vi aldrig havde hørt. For denne vinter genkendte vi det nye med maven og med hjertet… og så med øjnene. Omgivelserne spejler vores følelser. Sådan er menneskets flair for det ekspressive, og det holder os alle forbundne. Også vinteren har sin musik. 
For yderligere spørgsmål

Tania Asbæk
Tlf.: 5180 8054
tania@collaborations.dk

Store Kongensgade 118 · 1264 København K

Åben for besøg: Onsdag - Fredag 12 -18 · Lørdag 11 - 16

+45 5180 8054

tania@collaborations.dk