Kunstnere

Astrid Myntekær

Astrid Myntekær, født i 1985, er en kunstner, hvis udforskning af insekters transformation manifesteres i hendes kobberskulpturer. Disse udsøgte værker dykker ned i insekternes skrøbelige natur, men understreger også deres afgørende rolle i vores økosystemer. Myntekærs kreationer formår elegant at blande kunst, natur og videnskab og resulterer i en harmonisk fusion med et minimalistisk æstetisk touch.

Myntekærs kunstneriske rejse begyndte med hendes uddannelse ved Hochschule für bildende Künste i Hamburg og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hendes arbejde eksisterer i en verden, der krydser grænserne mellem science fiction, mystik og videnskabelig undersøgelse. Hendes installationer er komplekse og inkluderer en eklektisk blanding af materialer som lys, masker, algedampe, planter, sivmåtter og avanceret teknologi.

I Myntekærs unikke kunstneriske univers kan man opfatte et sanseligt laboratorium, hvor hun mestrer at tackle aktuelle problemer. Hendes kunst trives på at skabe uventede forbindelser, der udfordrer vores konventionelle opfattelse af virkeligheden. I 2016 blev Astrid Myntekær hædret med ARKENs rejselegat, og hendes værk med titlen “Mana Stash” (2016).For yderligere spørgsmål

Tania Asbæk
Tlf.: 5180 8054
tania@collaborations.dk

Store Kongensgade 118 · 1264 København K

Åben for besøg: Onsdag - Fredag 12 -18 · Lørdag 11 - 16

+45 5180 8054

tania@collaborations.dk