Tidligere udstilling

Fred Smith | Kpe Innocent | Ryan Travis Christian | Yumeno Goto

New Class

7. oktober - 26. november 2022

For næsten præcis et år siden mødte vi Will i New York City. Kunsten bragte os sammen. Vi havde fulgt Will på IG i løbet af Covid-årene. Hans opdateringer holdt os orienteret om den moderne og post-kontemporære kunstscene fra “langt væk” og “over det hele”. Da rejseforbuddet blev ophævet, greb vi chancen for at møde ham personligt. Han anede ikke, hvem vi var, men det lykkedes os at overtale ham til at lade os tage nogle af hans kunstindsigter med hjem til København.

Og her er resultatet: intelligent og relevant kunst fra hele verden. Organiseret af Will og bragt til København (dvs. jer) af Collaborations (os). For at være mere specifik viser vi nye værker af Ryan Travis Christian, der er født i Oakland og arbejder fra Chicago, og som fortsætter med at gøre grin med den herskende kultur i gribende og præcise malerier og tegninger, camoufleret som dommedagstegneserier. Så har vi Fred Smith, der er født i Monterey (indrømmet, ikke så langt fra Oakland, men afstand måles ikke altid i meter) i et autoritært miljø, som pressede dem i en tidlig alder til at udvikle en akut trang til eskapisme . Deres kunstneriske bestræbelser skabte et univers, som de kunne bebo på deres egne betingelser, uden det samfundsmæssige pres og de strukturer, som de fleste mennesker accepterer og er bundne af. En slags plan B, der blev skabt gennem malerier, skulpturer og kreative overlevelsesfærdigheder. Vi præsenterer også Yomeno Goto fra Tokyo. Hendes ekspressive, næsten gammeldags værker bevarer deres relevans gennem lag af oliemaling i levende farver, der forvandler kvindeskikkelser til gudinder og samtidig hylder forfædre, livet og naturen selv. Udskåret i maling som statuer, der fortjener tilbedelse. Og endelig er der Kpe Innocent fra Ghana. Hans minimalistiske, nøgne humanisme handler om de fællesnævnere, der deles på tværs af geografiske og sociologiske grænser og begrænsninger. De små ting i livet som venlighed, nåde og at nyde en kop kaffe.

Dette er helt sikkert en global klasse, men vi håber og stoler stadig på, at det lokale samfund i Danmark vil nyde denne udstilling og tage dens budskab til sig. Der er intet sted, der er så fjernt, at vi ikke kan forholde os til de mennesker, der bor der – vi ligner hinanden mere, end vi helst vil indrømme. Måske er det derfor, at vi fokuserer så meget på vores forskelle. Vi forsøger så desperat på at være unikke. Men kærlighed, had, håb, eskapisme, køn, ironisk distance til sig selv sammen med en kop kaffe beviser, at vi som mennesker dybest set deler de samme træk i sidste ende. Omfavn det. 

Vi glæder os til at se jer her, der og alle vegne. 

 

Klassen:
Ryan Travis Christian

Ryan Travis Christian er en kunstner, der peger på samfundsmæssige tabuer og oppuster sine forstyrrende idéer ved at gå imod såkaldt god smag i jagten på nye følelser, der kun kan kaldes tragisk-erotiske. Han er kendt for sine sfumato-tunge grafittegninger, som ofte placerer antropomorfe figurer, der synes plukket fra det tidlige 20. århundredes animationsfilm, i tarvelige, soft-focus miljøer. Disse dage forstørrer Christian sine besatte mikrooverskridelser med tyk maling: offentlig satire i en uindtagelig målestok, samtidig med at han fortsætter sin tendens til at pege på det paradoksale forhold mellem barnlige tegnefilm og ildevarslende budskaber, skabt i en mørk distinkt stil.

 

Fred Smith

“Mit arbejde er en måde for mig at dissekere og sætte spørgsmålstegn ved de traditionelle fortællinger, der har dannet sig i samfundet. Jeg henter inspiration fra personlige skrupler og hverdagsobservationer, og erindringer. Hver ny idé eller tangent, der formes for at skabe et værk, fungerer som en parallel mulighed for den virkelighed, som vi mennesker i øjeblikket befinder os i.”

Fred Smith (f. 1987) i Monterey, Californien, er primært en autodidakt illustrator, maler og billedhugger. De er opvokset i et autoritært miljø, hvilket i en tidlig alder pressede dem til at udvikle en akut følelse for eskapisme. Deres kreative bestræbelser er blevet yderligere ansporet af behovet for at skabe et univers, som de kan eksistere i, uden det samfundsmæssige pres og de samfundsmæssige aftaler, som de fleste mennesker modvilligt accepterer. De er i øjeblikket baseret i og omkring Charlotte, North Carolina.

 

Kpe Innocent

Kpe (f. 1994) er en selvlært billedkunstner, der stræber efter at skabe værker, der giver genklang hos mennesker overalt i verden ved at indarbejde temaer omkring kærlighed, nåde, håb og de forhold, der påvirker os alle. Hans værker har til formål at indfange den globaliserede verden og repræsenterer de træk, som hele menneskeheden har til fælles, uanset geografiske eller sociologiske begrænsninger.

Hans malerier er primært udført i akrylmaling på lærred, hvor hans interesse for minimalistisk design og æstetik (med fokus på negative rum og former) er integreret i hans traditionelle malerpraksis. Malerierne har dæmpede og jordnære farver, mens abstrakte figurer er gengivet i sort/hvid (med en tendens til gråtoner). Disse figurer ses for det meste i isolation (for at skildre vores naturlige tilstand af individualitet).

Kpe’s værker erhvervet globalt og har været udstillet på Enter og Armory Art Fairs i henholdsvis København og New York, med The Hole NYC, 1.54 Art Fair i NYC med NIL Gallery og CAN Art Fair med Moosey Art. Han har udstillet i Norwich, London og Los Angeles, New York og Paris repræsenteret af henholdsvis Moosey Art Gallery, The Hole og NIL Gallery.

 

Yomeno Goto

Den japanske kunstner Yumeno Goto blev født i Tokyo i 1996. Hun er nu bosat i Kamakura og arbejder primært med oliemaling. Kontrasten mellem mørke og levende farver er karakteristisk for hendes malerier. Motiverne er hovedsageligt kvindefigurer, der symbolsk skildrer moderne gudinder. Ved at udtrykke farvernes dybde gennem flere lag maling inviterer værkerne beskueren til at opleve en følelse af at svæve frit. Tykkelsen af malingen er som en klippevæg. Det er en projektion af hendes tro på naturen.

 

William Leung

William Leung har vundet opmærksomhed som en af de mest engagerede og indsigtsfulde kunsthandlere og rådgivere inden for den nutidige kunst arena. Han begyndte med at udforske samtidskunst som ung samler for ti år siden, og opbyggede stærke forbindelser med jævnaldrende samlere, gallerier og kunstnere over hele verden. I løbet af den tid har han beskæftiget sig meget med strukturerne bag kulisserne i kunstverdenen. Ved hjælp af sine forbindelser, erfaring og viden har han hjulpet til med at gøre nye samlinger til vigtige samlinger og har assisteret kunstnere navigere den moderne kunstverden. I 2020, i det år hvor den globale COVID-pandemi begyndte, var Leung medstifter af ATM Gallery på Lower East Side i New York City for at støtte, opmuntre og fremme kunstnere igennem en vanskelig tid. Han er begejstret for at præsentere nye unge kunstnere, hvis talenter endnu ikke er blevet værdsat eller hvis værker ikke har været udstillet før. Hans hensigt er at hjælpe dem med at finde vej igennem deres tidlige karriere og i sidste ende at øge deres profil nationalt og internationalt. Leung har videreudviklet sin karriere som gallerist ved for nylig at åbne sine egne gallerier, “Another Gallery” i NYC, LA og Paris.
For yderligere spørgsmål

Tania Asbæk
Tlf.: 5180 8054
tania@collaborations.dk

Store Kongensgade 118 · 1264 København K

Åben for besøg: Onsdag - Fredag 12 -18 · Lørdag 11 - 16

+45 5180 8054

tania@collaborations.dk