Tidligere udstilling

Carroll Dunham | Cecily Brown | Chris Ofili | Marina Adams | Mel Bochner | Peter Doig | Stanley Whitney | Terry Winters | Tunji Adeniyi-Jones

U N I Q U E – Monotypier fra Two Palm, NY

10. februar - 22. april 2023

I Danmark har vi altid været ret glade for grafik. Ideen om et kunstværk der er trykt til bredere distribution taler lige ind i vores demokratiske selvforståelse – lighed i gennem adgang. Adgang til indflydelse og adgang til kunsten. For nogle handler det bare om at eje en pæn reminder i form af en plakat. Og andre elsker at kunne erhverve original grafik af favoritkunstneren. Værker skabt til mediet, men værker som i sagens natur er lidt mere tilgængelige økonomisk. Grafikken er så afgørende når det handler om at gøre kunsten tilstedeværende i en hverdag, helt konkret. Alligevel har man en tendens til at tale grafiske arbejder lidt ned. “Nej nej, det er bare et litografi…” En komplet urimelig devaluering af en proces der er yderst kompleks og mere end 300 år gammel. At skabe original grafik, uanset hvilken af de mange metoder man vælger at anvende, er en disciplin som utrolig mange kunstnere elsker. Der er muligheder for at gå på opdagelse i ens praksis og prøve ting af. Og derfor er der også mennesker der dedikere et helt liv til at skabe de bedste forudsætninger for de kunstnere der tager grafikken seriøst.

En af de ypperste repræsentanter for en symbiose imellem værksted og kunstner er Two Palms i New York. I snart 30 år har de gentænkt og rekonceptualiseret trykket. I samarbejde med nogle af tidens største kunstnere har Two Palms gjort en dyd ud af at eksperimentere med teknikker, teknologier, form, farve, materiale – og ikke mindst processen. Fokus har været på monotypier og den vertikale trykpresse har spillet hovedrollen. Dette ses tydelig i det, nu legendariske, samarbejde med den konceptuelle kunstner Mel Bochner, hvor ord og sætninger i oliemaling er kommet under ekstremt pres, og har efterladt værket med visuelle tilfældigheder der supplere Bochners konkrete hensigter helt perfekt. Der bliver også eksperimenteret med individuelt farvevasket papier, der er med til at give værkerne af Chris Ofili, Carroll Dunham og Stanley Whitney en æterisk, imødekommende sårbarhed.

Ved at skabe nogle rammer hvor kunstnere kan afsøge alle kroge af deres praksis og formulere det i et format i evig udvikling har Two Palms været med til at genopfinde, raffinere og vedligeholde det unikke print.

Printet er en fortsat rejse, den er utrolig demokratisk og komplet unik, og vi er ret stolte over at være et stop på vejen for dem der kommer forbi.
For yderligere spørgsmål

Tania Asbæk
Tlf.: 5180 8054
tania@collaborations.dk

Store Kongensgade 118 · 1264 København K

Åben for besøg: Onsdag - Fredag 12 -18 · Lørdag 11 - 16

+45 5180 8054

tania@collaborations.dk