Kunstnere

Mel Bochner

Mel Bochner (født 1940) er anerkendt som en af ​​de førende inden for udviklingen af den ​​konceptuelle kunst i New York i 1960’erne og 1970’erne.
I en tid hvor maleri i stigende grad blev oplevet som forældet, var Bochner blandt en ny generation af kunstnere, som også omfattede Eva Hesse, Donald Judd og Robert Smithson – kunstnere, der ligesom Bochner søgte at bryde med abstrakt ekspressionisme og traditionelle kompositorer. 

Mens maleriet langsomt mistede sin fremtrædende position i moderne kunst, bevægede sproget sig fra at tale om kunst til at blive en del af kunsten selv.
Bochners banebrydende introduktion af ​​sprog i det visuelle fik Harvard kunsthistorikeren Benjamin Buchloh til at beskrive Bochners “Working Drawings” fra 1966 som ‘sandsynligvis den første virkelig konceptuelle udstilling’.

Bochner har konsekvent undersøgt konventionerne for både maleri og sprog, måden vi konstruerer og forstår dem på, og måden de relaterer til hinanden. Gennem disse undersøgelser gør Bochner os mere opmærksomme på de uudtalte koder, der understøtter vores engagement i verden.

Mel Bochner har samarbejdet med Two Palms i mere end 20 år.For yderligere spørgsmål

Tania Asbæk
Tlf.: 5180 8054
tania@collaborations.dk

Store Kongensgade 118 · 1264 København K

Åben for besøg: Onsdag - Fredag 12 -18 · Lørdag 11 - 16

+45 5180 8054

tania@collaborations.dk